Open avond om kennis te maken

Avond voor belangstellenden

Vrijmetselaren willen iets bijdragen aan de wereld om hen heen. Daarvoor begint een vrijmetselaar met het werken aan zichzelf; het onderkennen van sterke en zwakke punten. Dit streven vatten vrijmetselaren samen met de term: “Ken U zelve”.

Om te groeien in de persoonlijke ontwikkeling hebben we elkaar nodig. Vrijmetselaren spiegelen en vergelijken elkaars gedachtegangen en ervaringen wekelijks in zowel formele als informele bijeenkomsten. Basisbeginselen daarbij zijn: tolerantie, gelijkwaardigheid, vrij van dogma’s, respect, vertrouwen en broederschap.

• Heeft u zin om nieuwe mensen met nieuwe inzichten te ontmoeten?
• Bent u eerder geïnteresseerd in wat mensen verbindt, in plaats van wat hen verdeelt?
• Wilt u zowel persoonlijk groeien als anderen met hun persoonlijke groei helpen?
• Bent u op zoek naar nieuwe antwoorden op oude vragen?

Hoe meer vragen u met “ja” beantwoordt, hoe groter de kans dat de vrijmetselarij iets voor u is. Het kan goed zijn dat dan al een aantal van uw vragen beantwoord zijn. De kans is aanwezig dat het tegelijkertijd nieuwe vragen bij u oproept.
Een nieuw lid van onze loge zei: “Ik heb mensen ontmoet die ik anders nooit zou ontmoeten en ik heb het over zaken gehad die ik met mijn beste vrienden niet zou hebben gedeeld”.

In de regel zijn logebijeenkomsten alleen voor leden toegankelijk. Een of meer keren per jaar houden loges bijeenkomsten voor mensen die geinteresseerd zijn in vrijmetselarij. Die bijeenkomsten zijn in eerste instantie bedoeld als voorlichting en pas op de tweede plaats voor het werven van leden. Gemakkelijker is het als u iemand kent die vrijmetselaar is. Denk ook aan de Open Monumentendagen in het tweede weekend van september, die op veel plaatsen samenvallen met open dagen in vrijmetselaarsloges.

Alle teksten komen uit het boekje: ‘Een kennismaking met de vrijmetselarij’ geschreven door A.F. Fokker en is verkrijgbaar voor € 11,00 bij FAMA uitgeverij via deze LINK.