Rotterdam: Maandag 16 oktober 2023 | Avond voor Belangstellenden bij de Vrijmetselaarsloge De Drie Lichten

Avond voor Belangstellenden op maandagavond 16 oktober 2023 om 20.00 uur in Rotterdam.

Een paar keer per jaar houden de vrijmetselaren van de vrijmetselaarsloge De Drie Lichten in Rotterdam een (open) avond voor belangstellenden. Woont u in de regio Rotterdam en geïnteresseerd in de vrijmetselarij, dan bent u van harte welkom in onze loge op maandagavond 16 oktober 2023 om 20.00 uur.

Vrijmetselarij… wat is dat?

De vrijmetselaarsloge “De Drie Lichten” heeft tijdens de avond voor belangstellenden een uniek programma opgesteld. We laten u 3 korte lezingen (bouwstukken) van drie verschillende vrijmetselaren horen die ieder op zijn eigen manier een persoonlijk verhaal vertellen waarom ze vrijmetselaar zijn of zijn geworden.

ÉÉn van de interessante onderwerpen is:
Vrijmetselarij, voor hedendaagse zingeving?
Het verlangen zichzelf beter te kennen, is zo oud als de mens zelf. Niet alleen wat betreft het waarom van zijn bestaan, maar ook zeer zeker wat betreft de zin van het leven. Er bestaan daardoor talloze opvattingen en visies over het leven. Dat heeft geleid tot verschillende wegen om zingeving te ontdekken en te beleven. De vrijmetselarij is er daar een van, al meer dan 300 jaar.

Persoonlijke gesprekken
Na de korte lezingen is er een pauze en kunt u kennis maken met de verschillende vrijmetselaren van onze loge. Na de pauze gaan we terug naar de ruimte waar de lezingen zijn gegeven. U heeft ongetwijfeld nog vragen over de vrijmetselarij of wat de vrijmetselarij eventueel voor u kan betekenen.

Na de pauze is het moment om deze vragen te stellen en dan doen we op een manier die we normaal ook bij onze lezingen doen. Deze manier heet compareren, we leggen onze feiten en meningen naast die van een ander. Een belangrijk arbeidsethos voor een vrijmetselaar.

Neem vooral de vragen mee die u altijd al aan een vrijmetselaar had willen vragen. Zo kunt u uw eigen waarheid of mening vergelijken met een vrijmetselaar. Proef de sfeer en ontdek hoe onze werkwijze ook iets voor uw persoonlijke ontwikkeling kan betekenen!

Inschrijven
De avond begint om 20.00 uur en de deur is open vanaf 19:30 uur. Toegang is € 5,00 bij verplichte aanmelding via het onderstaande digitale formulier*.

Adres: Oostmaaslaan 950 in Rotterdam. (Logegebouw Rotterdamse Vrijmetselaren)