Amersfoort: Vrijdagavond 27 oktober 2023 | Avond voor Belangstellenden van de Amersfoortse Vrijmetselaarsloge Salomo.

Een paar keer per jaar houden de Amersfoorte vrijmetselaars een (open) avond voor belangstellenden. Woont u in onze regio en bent u geïnteresseerd in de vrijmetselarij dan bent u van harte welkom in ons logegebouw  op vrijdagavond 27 oktober 2023 om 20:00 uur. (Wij gaan u verzoeken om 19:30 uur aanwezig te zijn)

Tijdens deze open avond bieden wij u een inspirerende lezing aan verzorgd door psycholoog Roger Kramer. Na de pauze leggen Amersfoortse vrijmetselaren in een persoonlijk verhaal uit, waarom ze lid werden en in welke mate dit hun leven heeft verrijkt, zowel innerlijk en sociaal.

Wilt u aanwezig zijn op deze avond schrijft u zich dan in via het formulier onderaan deze pagina.

Onderwerp van de lezing: ‘Werken aan je ruwe steen’
In de vrijmetselarij staat de ruwe steen symbool voor de mens. De mens die aan zichzelf werkt. De mens die zichzelf tracht te verbeteren. Hij doet zijn best om zijn ruwe steen tot een zuivere kubieke steen te maken.

Deze zuivere kubiek is voor velen een ideaal; we blijven immers als mens aan onszelf werken waarbij zelfkennis een onontbeerlijk instrument is om een ‘beter’ mens te kunnen worden en zo ons steentje bij kunnen dragen aan een betere wereld. De weg is van binnen naar buiten …

Om weer tot een klein stukje meer zelfkennis te komen, neemt Roger Kramer in Werken aan je ruwe steen ons mee in de wereld van onze onbewuste patronen en automatismen die we als mens allemaal hebben. Wat zijn onze onbewuste natuurlijke neigingen wanneer we in ons leven en werk tegen struikelblokken aanlopen.

Met andere woorden … wat ben ik geneigd te gaan doen wanneer het tegenzit en het niet gaat zoals ik zelf graag had gewild?
Deze patronen kunnen ons in ons dagelijks leven zowel winst als verlies leveren. Hoe werken deze patronen? Hoe word ik ze bewust? En … hoe kan ik onbewuste niet-dienende patronen omdraaien en juist bewust én dienend maken?  

Over psycholoog Roger Kramer

Roger Kramer is psycholoog in Schoonhoven. Hij is ruim twintig jaar als psycholoog werkzaam. Zijn ervaringen liggen in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven.

Roger Kramer werkt vanuit een holistisch en eclectisch perspectief; vanuit het grotere geheel kiest hij het beste voor proces én resultaat. Een vrijdenker ook. Hij combineert de oosterse contemplatieve denkwijze met het westerse doelgerichte denken en verbindt klassieke wijsheid met moderne wetenschap. Zijn stijl en aanpak worden beleefd als inspirerend en recht door zee, persoonlijk en ter zakenkundig, abstraherend en concreet. Hij benadrukt theorieën, ideeën en begrippen met een opvallende objectiviteit en soepelheid van geest.

Na de Pauze: Wat betekent het om vrijmetselaar te zijn
Na de pauze gaan wij in op de betekenis van vrijmetselaar zijn. Aanwezige Amersfoortse vrijmetselaren vertellen – in een persoonlijk verhaal – onder andere waarom ze lid werden en in welke mate dit hun leven heeft verrijkt, zowel innerlijk en sociaal. Daarna krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen over de vrijmetselarij of over de lezing in het bijzonder.

Adres: Logegebouw Amersfoort, Van Persijnstraat 9 in Amersfoort. 

Inschrijven
De avond begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) en eindigt rond 22.00 – 22.30 uur. Er wordt geen entree geheven want we beschouwen u als onze gast. Wel is er een verplichte aanmelding via het onderstaande digitale formulier*.