Amersfoort: Vrijdag 14 oktober | Vrijheidslezing georganiseerd door de Amersfoortse Vrijmetselaarsloge Jacob van Campen

Op 14 oktober spreekt Paul van Tongeren, hoogleraar wijsgerige ethiek in Nijmegen, Leiden en Leuven, de jaarlijkse Vrijheidslezing van Vrijmetselaarsloge Jacob van Campen uit in de Westerkerk in Amersfoort. Hij behandelt daar de vrijheid als fenomeen, als persoonlijke ervaring en spreekt over de wisselwerking daartussen.

Iedereen die geïnteresseerd is in Vrijheid (en onze vrijmetselaarsloge) is van harte welkom.

Filosoof Paul van Tongeren is de nieuwe Denker des Vaderlands. Hij vervult deze eervolle ambassadeursfunctie van april 2021 tot april 2023.


Paul van Tongeren (Deventer, 1950) was hoogleraar wijsgerige ethiek in Nijmegen, Leiden en Leuven. Naast zijn academische werk houdt Van Tongeren zich al ruim twintig jaar intensief bezig met publieksfilosofie.

Hij publiceerde meer dan tien populaire boeken op basis van zijn grootste interesses: de deugdethiek van Aristoteles en het nihilisme van Friedrich Nietzsche. In 2013 won hij met Leven is een kunst de Socratesbeker voor het urgentste en meest oorspronkelijke Nederlandstalige filosofieboek.

Van Tongeren is sinds 2005 lid van het Filosofisch Elftal van Trouw.

De avond begint om 20.00 uur en is toegankelijk voor mannen die zich interesseren voor Vrijmetselarij. Laat je meevoeren met je gevoel en gedachten, om een ervaring te krijgen zoals wij die regelmatig beleven.

Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in de Johanneskerk aan de Westsingel 30 in Amersfoort.

De toegang is € 10,00 per persoon te betalen bij binnenkomst. Meld je aan via het onderstaande formulier.