Zaandam: Woensdagavond 2 november 2022 | Open avond voor Belangstellenden van de Zaandamse Vrijmetselaarsloge Anna Paulowna

Op woensdagavond 2 november 2022 houdt de vrijmetselaarsloge Anna Paulowna in Zaandam een voorlichtingsavond over vrijmetselarij. Mannen uit de regio die geïnteresseerd zijn in de vrijmetselarij, zijn van harte welkom.

Inleiding
Vrijmetselaars van loge Anna Paulowna (in Zaandam) willen belangstellenden kennis laten maken met onze vrijmetselaarsloge. Vrijmetselarij is geen godsdienst, geen ideologie of levensbeschouwing. En zeker geen sekte of geheim genootschap. Het is een levenshouding. Wij zoeken naar de verdieping van ons bestaan en naar manieren om, beginnend bij onszelf, een betere wereld te creëren. Wie vrijdenkt, wil anderen tegenkomen die óók vrijdenken. Je wilt niet andermans opinie opgelegd krijgen. Geen dogma’s. Jij zoekt jouw eigen route door het leven. Jij zoekt een plek waar mensen naar elkaar luisteren.

Ten minste éénmaal per jaar houden wij een (open) avond voor belangstellenden. Iedereen uit de regio die geïnteresseerd is in de vrijmetselarij is van harte welkom.

De eerstvolgende avond is op woensdagavond 2 november 2022.

Op deze avond gaan we er een bijzondere avond van maken. We gaan u deelgenoot maken van het mysterie dat wij de Koninklijke Kunst noemen. Voor deze avond hebben wij een aangepast rituaal geschreven om u een indruk te geven hoe vrijmetselaren verdieping vinden door te werken met symbolen en ritualen.

Laat u meevoeren met uw gevoel en gedachte, om een indruk te krijgen zoals wij die regelmatig mogen ontvangen.

Na de pauze komt er een Vrijmetselaar aan het woord over de Vrijmetselarij in Nederland en Zaandam in het bijzonder. Na deze lezing laten wij u kennismaken met de wijze waarop wij met elkaar van gedachten wisselen. Wij noemen dat compareren. U kunt vervolgens vragen stellen die u altijd al aan een vrijmetselaar hebt willen stellen.

De avond begint om 20.00 uur en is toegankelijk voor mannen, die zich serieus interesseren voor vrijmetselarij. 

Adres: Stationsstraat 61 in Zaandam.

Inschrijven  De avond begint om 20 uur en de deur is open vanaf 19:30 uur. Toegang is € 5,00 per persoon en er is een verplichte aanmelding via het onderstaande digitale formulier.