Utrechtse Heuvelrug: Dinsdagavond 4 oktober 2022 | Avond voor Belangstellenden van de Vrijmetselaarsloge Thorhem

Een paar keer per jaar houden de vrijmetselaars een (open) avond voor belangstellenden. Woont u in onze regio en bent u geïnteresseerd in de vrijmetselarij dan bent u van harte welkom in ons gebouw (Luden Kapel in Doorn) op dinsdagavond 4 oktober  2022 om 20:00 uur. (Wij gaan u verzoeken om 19:30 uur aanwezig te zijn)

Tijdens deze open avond bieden wij u een inspirerende lezing aan verzorgd door psycholoog Roger Kramer. Na de pauze leggen vrijmetselaren van onze loge in een persoonlijk verhaal uit, waarom ze lid werden en in welke mate dit hun leven heeft verrijkt, zowel innerlijk en sociaal.

Wilt u aanwezig zijn op deze avond schrijft u zich dan in via het formulier onderaan deze pagina.

Onderwerp van de lezing: ‘Werken aan je ruwe steen’
In de vrijmetselarij staat de ruwe steen symbool voor de mens. De mens die aan zichzelf werkt. De mens die zichzelf tracht te verbeteren. Hij doet zijn best om zijn ruwe steen tot een zuivere kubieke steen te maken.

Deze zuivere kubiek is voor velen een ideaal; we blijven immers als mens aan onszelf werken waarbij zelfkennis een onontbeerlijk instrument is om een ‘beter’ mens te kunnen worden en zo ons steentje bij kunnen dragen aan een betere wereld. De weg is van binnen naar buiten …

Om weer tot een klein stukje meer zelfkennis te komen, neemt Roger Kramer in Werken aan je ruwe steen ons mee in de wereld van onze onbewuste patronen en automatismen die we als mens allemaal hebben. Wat zijn onze onbewuste natuurlijke neigingen wanneer we in ons leven en werk tegen struikelblokken aanlopen.

Met andere woorden … wat ben ik geneigd te gaan doen wanneer het tegenzit en het niet gaat zoals ik zelf graag had gewild? Deze patronen kunnen ons in ons dagelijks leven zowel winst als verlies leveren. Hoe werken deze patronen? Hoe word ik ze bewust? En … hoe kan ik onbewuste niet-dienende patronen omdraaien en juist bewust én dienend maken?

Na de Pauze: Wat betekent het om vrijmetselaar te zijn
Na de pauze gaan wij in op de betekenis van vrijmetselaar zijn. Aanwezige vrijmetselaren vertellen – in een persoonlijk verhaal – onder andere waarom ze lid werden en in welke mate dit hun leven heeft verrijkt, zowel innerlijk en sociaal. Daarna krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen over de vrijmetselarij of over de lezing in het bijzonder.

Adres: Luden Kapel aan de Berkenweg 33 (hoek Ludenlaan), 3941 JA Doorn.

Inschrijven
De avond begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) en eindigt rond 22.00 – 22.30 uur. Er wordt € 5,00 entree geheven (te betalen bij binnenkomst) en er  is een verplichte aanmelding via het onderstaande digitale formulier*.