Nieuwegein: Een open avond met vrijmetselaren op dinsdagavond 21 maart 2023

Het gebeurt zelden dat de vrijmetselaren u welkom heten om te laten zien wat zij doen. Al sinds het begin enkele eeuwen geleden, doen er over de vrijmetselarij de meest wilde verhalen de ronde. Toch is het geen geheim genootschap met vreemde rituelen.

Maar hoe zit het dan wel?
Wat doen vrijmetselaren eigenlijk?
En hoe is het om zelf vrijmetselaar te zijn?

Op deze en andere vragen kunt u nu antwoord krijgen. U kunt zo al een eerste idee krijgen of de vrijmetselarij iets voor U zou kunnen betekenen.

Ook op dinsdagavond 21 maart kunnen belangstellenden weer een ‘gewone’ logeavond bijwonen bij Loge La Concorde in Nieuwegein. Wij hebben weer een interessante avond voor u samengesteld, te weten:

19.30 Ontvangst met koffie/thee.
 
20.00 Informatieve voordracht over wezen en werkwijze van de vrijmetselarij met aansluitend de mogelijkheid tot vragen.
 
20.45 Pauze met een drankje.
 
21.00 Demonstratie van een Open Loge met opening en sluiting.  
 
21.30 Nabespreking.

Tijdens de vragenronde en nabespreking wordt uw inbreng  –  uitwisseling van gedachten –  door ons op prijs gesteld.  Het is niet de bedoeling in discussie te vervallen. Voor politieke en godsdienstige standpunten is er binnen de Vrijmetselarij geen plaats. Aan het eind van de avond wordt het geheel nog eens samengevat door een van de leden.

De avond begint om 20.00 uur en is toegankelijk voor eenieder, man of vrouw, die zich serieus interesseert voor vrijmetselarij. Laat u verrassen met uw gevoel en gedachte, om een indruk te krijgen zoals wij – de vrijmetselaren van loge La Concorde in Nieuwegein –  die regelmatig mogen ontvangen.

Adres: Parkerbaan 3 in Nieuwegein.

Inschrijven
De avond begint om 20 uur en de deur is open vanaf 19:30 voor ontvangst met koffie of thee. Toegang is € 5,00 per persoon en er is een verplichte aanmelding via het onderstaande digitale formulier.