Amsterdam: Een open avond met vrijmetselaren op donderdagavond 30 november 2023

Op donderdagavond 30 november 2023 houdt de vrijmetselaarsloge “Concordia Vincit Animos” in Amsterdam een voorlichtingsavond over de vrijmetselarij. Iedereen uit de regio die geïnteresseerd is in de vrijmetselarij, is van harte welkom.

Inleiding
Wij, vrijmetselaars van loge Concordia Vincit Animos in Amsterdam willen belangstellenden kennis laten maken met onze vrijmetselaarsloge.

Vrijmetselarij is geen godsdienst, geen ideologie of levensbeschouwing. En zeker geen sekte of geheim genootschap. Het is een levenshouding. Wij zoeken naar de verdieping van ons bestaan en naar manieren om, beginnend bij onszelf, een betere wereld te creëren.

Wie vrijdenkt, wil anderen tegenkomen die óók vrijdenken. Je wilt niet andermans opinie opgelegd krijgen. Geen dogma’s. Jij zoekt jouw eigen route door het leven. Jij zoekt een plek waar mensen naar elkaar luisteren.

Ten minste éénmaal per jaar houden wij een (open) avond voor belangstellenden. Iedereen uit de regio die geïnteresseerd is in de vrijmetselarij is van harte welkom.

De eerstvolgende avond is op donderdagavond 30 november 2023.

Wat gaan we doen op deze avond?
Deze avond is voor iedereen die nieuwsgierig is naar de Vrijmetselarij en onze loge Concordia Vincit Animos beter wil leren kennen.

Wat is dat nu eigenlijk vrijmetselarij?
Wie zijn die mensen die zich daarmee bezig houden?
Waar houden ze zich mee bezig?
Welke zoektocht voeren deze mensen dan uit? Waarmee? En hoe?

Tijdens deze avond geven we een kleine inkijk in wat Vrijmetselarij inhoudt en hoe Loge Concordia Vincit Animos dit invult. Alle aspecten van de vrijmetselarij proberen we aan te raken, inclusief het nabootsen van een ‘normale’ loge avond.

Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen om uw beeld zo helder mogelijk te krijgen.

19.30 – 20.00 ontvangst gasten in Vondelstraat 39 in Amsterdam
20.00 Welkom & Opening van de loge bijeenkomst; Korte uitleg werkwijze
20.15 Onze oudste broeder van onze loge geeft in een lezing wat hem tot de vrijmetselarij heeft getrokken en daar gehouden.
21.00 Korte pauze
21.15 Onze jongste broeder van onze loge geeft in een lezing wat hem tot de vrijmetselarij heeft getrokken en wat hij daar tot nu heeft gevonden.
21.45 Gelegenheid tot stellen van vragen
22.00 Borrel en informele kennismaking met leden van Concordia Vincit Animos

De avond begint om 20.00 uur (inloop om 19:30) en is toegankelijk voor alle nieuwsgierigen in de vrijmetselarij, en in het bijzonder voor mannen die zich serieus interesseren voor de vrijmetselarij.

Adres: Vondelstraat 39 te Amsterdam.
Entreeprijs is € 5,00 (Cash of pinnen bij binnenkomst)

Inschrijven
De avond begint om 20.00 uur en de deur is open vanaf 19:30 uur. Er  is een verplichte aanmelding per persoon via het onderstaande digitale formulier*.