Amstelveen: Een open avond met Vrijmetselaren op donderdagavond 20 april 2023

Het gebeurt zelden dat de vrijmetselaren u welkom heten om te laten zien wat zij doen. Al sinds het begin enkele eeuwen geleden, doen er over de vrijmetselarij de meest wilde verhalen de ronde. Toch is het geen geheim genootschap met vreemde rituelen.

Maar hoe zit het dan wel?
Wat doen vrijmetselaren eigenlijk?
En hoe is het om zelf vrijmetselaar te zijn?

Op deze en andere vragen kunt u nu antwoord krijgen. U kunt zo al een eerste idee krijgen of de vrijmetselarij iets voor U zou kunnen betekenen.

Ook op donderdagavond 20 april kunnen belangstellenden weer een ‘gewone’ logeavond bijwonen bij Loge Mozaïek in Amstelveen.

Een vrijmetselaar – Paul Marselje – neemt u mee in zijn lezing met als titel: Dan Brown en de Vrijmetselarij.

Dan Brown’s roman ‘Het verloren symbool’ gaat over de vrijmetselarij. Miljoenen gingen er van het boek wereldwijd over de toonbank. Ook in ‘De Da Vincicode’ speelt de broederschap een rol. In het laatste boek van de schrijver, ‘Oorsprong’, stelt Dan Brown de vragen die ook vrijmetselaren bezig houden. Vrijmetselarij wordt daardoor weer  in het middelpunt van de belangstelling geplaatst.

Maar wat is het geheim van de vrijmetselaren en wat is het verloren symbool? Wat is er in het boek waar en niet waar over de vrijmetselarij? Ook in Amstelveen zijn vrijmetselaarsloges. Wat gebeurt daar en wat voor soort mensen zijn er lid? Door aan de hand van de boeken in de wereld van Dan Brown te duiken komt u tijdens de lezing meer te weten over de vrijmetselarij.

De methode van het werken met symbolen en rituelen krijgt ruime aandacht, net als het verloren symbool. Na de lezing is er gelegenheid om van gedachten te wisselen met leden over de vrijmetselarij en de loges.

Aansluitend is er een rondleiding door het logegebouw van de vrijmetselaars. De methode van het werken met symbolen en rituelen krijgt ruime aandacht, net als het verloren symbool. Na de lezing is er gelegenheid om van gedachten te wisselen met leden over de vrijmetselarij en de loges.

Inschrijven
De avond begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:15 uur) en eindigt rond 22.30 – 23:00 uur. Toegang is € 5,00 en er is een verplichte aanmelding via het onderstaande digitale formulier*.

Adres: Amsterdamseweg 168-170, 1182 HK Amstelveen (Schuin tegenover café Albina)

Inschrijven voor deze avond, doe je door onderstaand formulier in te vullen: