Amstelveen: Een open avond met vrijmetselaren op dinsdagavond 19 oktober 2021

Het gebeurt zelden dat de vrijmetselaren u welkom heten om te laten zien wat zij doen. Al sinds het begin enkele eeuwen geleden, doen er over de vrijmetselarij de meest wilde verhalen de ronde. Toch is het geen geheim genootschap met vreemde rituelen.

Maar hoe zit het dan wel?
Wat doen vrijmetselaren eigenlijk?
En hoe is het om zelf vrijmetselaar te zijn?

Op deze en andere vragen kunt u nu antwoord krijgen. U kunt zo al een eerste idee krijgen of de vrijmetselarij iets voor U zou kunnen betekenen.

Ook op dinsdagavond 19 oktober kunnen belangstellenden weer een ‘gewone’ logeavond bijwonen bij Loge Gamma in Amstelveen. De bijeenkomst wordt geopend door de voorzitter en de beide opzieners met de vaste tekst waarmee dat normaal ook gebeurt. Tijdens deze avond leveren twee vrijmetselaren van onze vrijmetselaarsloge een lezing op.

Eerste lezing heeft als titel: ‘Charlie Chaplin, ‘Inspiratiebron voor levenskunstenaar’. Charlie Chaplin was niet alleen komiek, ook een begenadigd dichter. Er zal een gedicht besproken worden die veel raakvlakken heeft met de Vrijmetselarij.

Tweede lezing heeft als titel: ‘ Ervaringen uit MIJN eerste jaren als Vrijmetselaar”.
U hoort uit de eerste hand – van een vrijmetselaar – wat die eerste jaren nu hebben ingehouden. Dichterbij kunt u niet komen.

Deze ‘opgeleverde werken’ worden daarna samen met u besproken. Uw inbreng bij deze uitwisseling van gedachten wordt door ons op prijs gesteld.  Het is niet de bedoeling in discussie te vervallen. Voor politieke en godsdienstige standpunten is er binnen de Vrijmetselarij geen plaats. Aan het eind van de avond wordt het geheel nog eens samengevat door een van de leden.

De avond begint om 20.00 uur en is toegankelijk voor een ieder, man of vrouw, die zich serieus interesseert voor vrijmetselarij. Laat u verrassen met uw gevoel en gedachte, om een indruk te krijgen zoals wij – de vrijmetselaren van loge Gamma in Amstelveen –  die regelmatig mogen ontvangen.

Adres: Amsterdamseweg 168-170, 1182 HK Amstelveen (Schuin tegenover café Albina)
Alle dan geldende corona-regels zullen in acht genomen worden.

Inschrijven
De avond begint om 20.00 uur en de deur is open vanaf 19:30. Er wordt geen entree geheven want we beschouwen u als onze gast. Wel is er een verplichte aanmelding via het onderstaande digitale formulier*.