Amstelveen: Dinsdagavond 1 november 2022 | Open avond voor Belangstellenden van de Amstelveense vrijmetselaarsloge Gamma

Het gebeurt zelden dat de vrijmetselaren u welkom heten om te laten zien wat zij doen. Al sinds het begin enkele eeuwen geleden, doen er over de vrijmetselarij de meest wilde verhalen de ronde. Toch is het geen geheim genootschap met vreemde rituelen.

Maar hoe zit het dan wel?
Wat doen vrijmetselaren eigenlijk?
En hoe is het om zelf vrijmetselaar te zijn?

Op deze en andere vragen kunt u nu antwoord krijgen. U kunt zo al een eerste idee krijgen of de vrijmetselarij iets voor U zou kunnen betekenen.

Ook op dinsdagavond 1 november kunnen belangstellenden weer een ‘gewone’ logeavond bijwonen bij Loge Gamma in Amstelveen. De bijeenkomst wordt geopend door de voorzitter en de beide opzieners met de vaste tekst waarmee dat normaal ook gebeurt. Tijdens deze avond levert een vrijmetselaar een lezing op.

Een vrijmetselaar van onze loge Herman Kers neemt u mee in zijn lezing met als titel: Vrijmetselaars symboliek in de praktijk.

Dit ‘opgeleverd werk’ wordt daarna samen met u besproken. Uw inbreng bij deze uitwisseling van gedachten wordt door ons op prijs gesteld.  Het is niet de bedoeling in discussie te vervallen. Voor politieke en godsdienstige standpunten is er binnen de Vrijmetselarij geen plaats. Aan het eind van de avond wordt het geheel nog eens samengevat door een van de leden.

De avond begint om 20.00 uur en is toegankelijk voor eenieder, man of vrouw, die zich serieus interesseert voor vrijmetselarij. Laat u verrassen met uw gevoel en gedachte, om een indruk te krijgen zoals wij – de vrijmetselaren van loge Gamma in Amstelveen –  die regelmatig mogen ontvangen.

Adres: Amsterdamseweg 168-170, 1182 HK Amstelveen (Schuin tegenover café Albina)

Inschrijven
De avond begint om 20.00 uur en de deur is open vanaf 19:30. Er wordt geen entree geheven want we beschouwen u als onze gast. Wel is er een verplichte aanmelding via het onderstaande digitale formulier*.